Referentie moeder van Stijn

Leeftijd kind: 5 jaar

Probleem: Angst voor honden

Verhaal

Onze zoon van 5 wilde leren anders met honden om te gaan.
Hij was best bang voor honden en dat belemmerde hem o.a. om naar bepaalde vriendjes of vriendinnetjes toe te gaan, welke thuis een hond hebben.
Zelf waren we er wel mee bezig maar het verbeterde nauwelijks. Een kindercoach heeft de goede methodes om kinderen iets te leren, zo is gebleken.
Stijn is gaan inzien hoe fijn het zou zijn als hij op een ontspannen manier in de buurt van een hond zou kunnen zijn.
Op een bepaald moment zag hij het als een uitdaging om deze vaardigheid te gaan leren.
Met behulp van een mascotte welke hij zelf verzonnen heeft en door hem aangewezen supporters zijn we aan de slag gegaan.
Carina heeft de handvatten gegeven en oefeningen gedaan met Stijn. Wij hebben geoefend om bij honden in de buurt te zijn en we hebben flink aangemoedigd.
Het ging steeds beter. We konden zelfs op zondag weer naar het Schaffelaarsebos. Nu merkten we dat we dat best gemist hadden.
Stijn heeft meer zelfvertrouwen gekregen. Alle dingen die hij voorheen niet durfde met honden gaan nu wel goed. Het is nu beheersbaar geworden. Alle dingen die hij geleerd heeft staan benoemd in zijn diploma waar hij heel trots op is.
Verbazingwekkend hoe Carina dit bewerkstelligd heeft. Ze heeft hem bewust laten worden van het obstakel en het obstakel weggenomen.
Wij zullen Stijn blijven aanmoedigen en als het nodig is hem helpen herinneringen aan het toepassen van de vaardigheden die hij heeft geleerd.